Reglajul direcției: Importanță și verificare direcție auto

Reglajul direcției: Importanță și verificare direcție auto

Mergi la serviciu din pasiune și ai o familie ce te iubește? Felicitări! Ai atins echilibrul în viață! Oare poți spune același lucru și despre roțile mașinii tale? După cum probabil știi, reglajul directiei are un impact puternic asupra calității rulării automobilului.

Când este nevoie să efectuezi reglajul direcției?

Simptomele unei direcții nereglate corespunzător sunt ușor de identificat. Acestea sunt: stabilitate scazută, uzuri neuniforme ale anvelopelor, zgomote în curbe sau mașina „trage” stânga, dreapta. În plus, vibrațiile sunt rezultatul roților neechilibrate. Acestea pot aparea de la 60 km/h în cazul roților dezechilibrate foarte tare sau la viteze mai mari, în funcție de gravitatea situației.

Remediere problemă

Problemele la direcție se pot remedia într-un service auto autorizat și se solicită serviciul de reglaj direcție sau echilibrare roți.

Pentru a circula în siguranță, Expres Autoservice recomandă o verificare a direcției mașinii la maxim 6 luni sau oricând identificați o problemă. Echilibrarea roților, nu numai că îmbunătățește mișcarea și manevrabilitatea autoturismului, dar te poate scuti de eventualele reparații sau accidente. În plus, consumul de combustibil va fi unul optim și vei economisi bani.

Având în vedere faptul că este sezonul de schimbare a anvelopelor, este bine să nu neglijezi direcția mașinii, să pui accent atât pe echilibrarea roților, cât și pe reglajul direcției.

Prietenul mașinii tale!


18-04-2019 18:29