Sfaturi utile pentru autovehiculul tău: Mecanică auto

Sfaturi utile pentru autovehiculul tău: Mecanică auto

Industria auto a devenit în timp o industrie puternică ce a evoluat constant spre mai bine, iar după cum știm populația a reacționat pozitiv și a ținut pasul cu schimbarea. Probabil că în prezent, autovehiculul reprezintă cel mai iubit bun, dar și cel mai dorit deoarece este acela care îți sporește mobilitatea, îți oferă confort și este la scară când ai nevoie de el.

Câți ne-am întrebat cum am ajuns de la vis…la realitate și în ce direcție se îndreaptă industria auto, în condițiile unei lumi tehnologizate și a unor clienți tot mai greu de mulțumit?

Începând cu 3 iulie 1886, posibilitatea de a străbate distanțe lungi într-un timp scurt și fără efort a devenit realitate, datorită inventatorului Karl Benz, fondator al companiei Benz & Cie, devenită, în 1926, Mercedes-Benz. Acesta a creat primul automobil ce avea un motor cu ardere internă și prindea o viteză de 15 km/h. Viteza a fost cea care l-a determinat pe Benz să caute noi variante pentru perfecționarea creației și doar în 1893 a reușit să fabrice primul automobil pe 4 roți.

În 1898, pilotul de curse Louis Renault, a construit și el primul său automobil, iar în următorul an a fondat societatea “Louis Renault” împreună cu fratele său, reușind să devină una dintre cele mai mari companii producătoare de automobile.

Până la mijlocul anilor 1800 nenumărați inventatori au testat diverse motoare cu aburi, cu combustie și electrice, însă cel care a revoluționat industria a fost Henry Ford. Acesta a adoptat motorul cu combustie și a folosit ideea unei linii de asamblare în serie, pentru ca mașinile să fie accesibile tuturor.

Boom-ul din industria auto a determinat de asemenea, o adevărată revoluție economică în majoritatea domeniilor de activitate, deoarece s-au dezvoltat și alte industrii, ca de exemplu: creșterea cererii pentru anvelope, jenți, componente și accesorii auto, etc.

În prezent, inventivitatea producătorilor de automobile pare că nu mai are limite, astfel vehiculele moderne sunt mult mai fiabile. Cu toate acestea ele necesită întreținere, revizie periodică și diverse reparații mecanice care, dacă sunt făcute la timp într-un service auto autorizat R.A.R., pot fi evitate pagubele materiale mari.

Deoarece autovehiculele sunt din ce în ce mai complexe din punct de vedere tehnic, Expres Autoservice recomandă în primul rând o diagnoză profesională a motorului, iar în baza rezultatelor specialiștii identifică problemele mașinii și vin cu variante optime de reparații. De asemenea, dacă te confrunți cu probleme ale sistemelor mecanice, cum ar fi schimb de piese, componente mecanice etc., tot în cadrul service-ului autorizat R.A.R. poți comanda piesele potrivite autovehiculului, conform modelului și caracteristicilor proprii. De reținut este că reglajul corect la un motor, asigură atât performanțele optime ale acestuia, cât și prelungirea funcționării mașinii în condiții optime.

Ideea de “Totul într-un singur loc” se regăsește și la Expres Autoservice, service autorizat R.A.R aflat în Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare, nr 192.

Serviciile auto oferite sunt împărțite în mai multe ateliere, și anume: mecanica auto, verificare ITP, service roți, reglaj direcție, climă auto, spălătorie self service cu bancnote și vânzare de anvelope, cu montaj gratuit. Practic, existăm ca să-ți facem viața mai ușoară, într-un timp cât mai scurt, fără programare și cu o abordare profesionistă.

Nu uita să circuli în siguranță și să acorzi atenție mașinii tale!


13-05-2019 12:13