Mecanica Auto: Istorie. Evoluție. Importanță

Mecanica Auto: Istorie. Evoluție. Importanță

Dezvoltarea industriei auto

Industria auto a devenit o industrie puternică ce a evoluat constant, iar populația a reacționat pozitiv ținând pasul cu schimbarea. În prezent, autovehiculul reprezintă cel mai iubit bun, deoarece este acela care îți sporește mobilitatea, îți oferă confort și este la scară când ai nevoie de el.

Câți ne-am întrebat cum am ajuns de la vis la realitate și în ce direcție se îndreaptă industria auto, în condițiile unei lumi tehnologizate și a unor clienți tot mai greu de mulțumit?

Mecanica auto- istorie și evoluție

Începând cu 3 iulie 1886, posibilitatea de a străbate distanțe lungi într-un timp scurt a devenit realitate. Acestea se datorează inventatorului Karl Benz, fondator al companiei Benz & Cie, devenită, în 1926, Mercedes-Benz. Acesta a creat primul automobil ce avea un motor cu ardere internă și prindea o viteză de 15 km/h. Viteza a fost cea care l-a determinat pe Benz să caute noi variante pentru perfecționarea creației. Astfel, în 1893 a fabricat primul automobil pe 4 roți.

În 1898, pilotul de curse Louis Renault, a construit și el primul său automobil. În următorul an a fondat societatea “Louis Renault” împreună cu fratele său. Așa a reușit să devină una dintre cele mai mari companii producătoare de automobile.

Până la mijlocul anilor 1800 nenumărați inventatori au testat diverse motoare cu aburi, cu combustie și electrice. Totuși, cel care a revoluționat industria a fost Henry Ford. Acesta a adoptat motorul cu combustie și a folosit ideea unei linii de asamblare în serie, ca mașinile să fie accesibile tuturor.

Boom-ul din industria auto a determinat o adevărată revoluție economică în majoritatea domeniilor de activitate. Astfel, s-au dezvoltat și alte industrii, de exemplu: creșterea cererii pentru anvelope, jenți, componente și accesorii auto, etc.

În prezent, inventivitatea producătorilor de automobile pare că nu mai are limite, astfel vehiculele moderne sunt mult mai fiabile. Cu toate acestea ele necesită întreținere, revizie periodică și diverse reparații mecanice care, dacă sunt făcute la timp într-un service auto autorizat R.A.R., pot fi evitate pagubele materiale mari.

Importanța diagnozei motorului

Deoarece autovehiculele sunt din ce în ce mai complexe din punct de vedere tehnic, Expres Autoservice recomandă o diagnoză profesională a motorului. În baza rezultatelor specialiștii identifică problemele mașinii și vin cu variante optime de reparații. De asemenea, dacă te confrunți cu probleme ale sistemelor mecanice, cum ar fi schimb de piese, componente mecanice etc., tot în cadrul service-ului autorizat R.A.R. poți comanda piesele potrivite autovehiculului, conform modelului și caracteristicilor proprii. De reținut este că reglajul corect la un motor, asigură performanțele optime ale acestuia și prelungirea funcționării mașinii tale.

Ideea de “Totul într-un singur loc” se regăsește la Expres Autoservice, service autorizat R.A.R în Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare, nr 192.

Serviciile auto oferite sunt împărțite în mai multe ateliere. Mai precis: mecanica auto, verificare ITP, service roți, reglaj direcție, climă auto, spălătorie self service cu bancnote și vânzare de anvelope, cu montaj gratuit. Practic, existăm ca să-ți facem viața mai ușoară, într-un timp cât mai scurt, fără programare și cu o abordare profesionistă.

Prietenul mașinii tale!


13-05-2019 12:13