Vulcanizare Auto: Pas esențial în pregătirea pentru iarnă

Vulcanizare Auto: Pas esențial în pregătirea pentru iarnă

Chiar dacă soarele nu este acoperit de nori, iar termometrele indică temperaturi surprinzător de ridicate pentru acest anotimp, iarna este la câțiva pași distanță! O simțim și o știm, iar ca șoferi începem deja să ne orientăm atenția spre anvelope. Toamna este momentul perfect pentru a curăța toată murdăria de vară de pe mașină și pentru a proteja vehiculul de vremea aspră, pe măsură ce se schimbă anotimpul. Apelarea la serviciile de vulcanizare înainte de sosirea iernii este esențială.

Schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă nu este doar o tradiție, ci o reglementare strictă. Serviciile de vulcanizare auto nu este un simplu procedeu care presupune repararea anvelopelor. A devenit o necesitate în viața șoferilor, întrucât calitatea și siguranța călătoriilor sunt esențiale. Când este însă, momentul potrivit să apelăm la serviciile de vulcanizare și care este importanța serviciilor de vulcanizare? Vom explora toate aceste aspecte în rândurile ce urmează. 

Importanța anvelopelor potrivite

Anvelopele sunt singurul punct de contact între mașină și șosea. Calitatea și starea lor influențează în mod direct siguranța și performanța globală a mașinii. Anvelopele se recomandă a fi schimbate pe măsură ce se schimbă anotimpurile, totuși ar trebui să verifici starea lor în mod regulat. Schimbarea anvelopelor odată cu schimbarea sezonului este esențială, din mai multe puncte de vedere:

  • Adaptabilitate: Anvelopele de vară și de iarnă sunt construite diferit pentru a se adapta la condițiile meteo specifice. Anvelopele de iarnă, diferă de cele de vară, din punct de vedere al design-ului, al performanței și al compoziției. Ele sunt concepute pentru a face față sezonului rece, de la drumuri înzăpezite, la drumuri alunecoase, oferind o tracțiune și frânare superioară. 
  • Siguranță: Asigură o aderență și tracțiune corespunzătoare pe timp de ploaie, zăpadă sau gheață. 
  • Durata de viață: Utilizarea corectă și la timpul potrivit al anvelopelor specifice sezonului ajută la menținerea lor într-o stare bună, pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Dacă observi și tu că diminețile încep să fie mai reci și mașina trebuie încălzită dimineața, fă-ți timp pentru o vizită la Expres Autoservice și apelează la serviciile de vulcanizare, fără programare.

Vulcanizare: Cum se schimbă anvelopele la un service autorizat?

Schimbarea anvelopelor necesită demontarea roților, urmată de dejantarea anvelopelor. Apoi, anvelopele de iarnă sau de vară sunt montate pe jantă și umflate cu aer. Personalul echilibrează apoi roțile și verifică ventilele. 

Întreținerea adecvată a anvelopelor poate prelungi durata de viață și performanța anvelopelor de iarnă:

  • Presiunea din anvelope: Menținerea presiunii corecte în anvelope este esențială pentru siguranța ta și pentru consumul de combustibil. 
  • Alegerea corectă a anvelopelor, corespunzătoare sezonului și tipului de drum pe care îl parcurgi cel mai des 
  • Ține cont de indicațiile producătorului auto în ceea ce privește dimensiunile și tipurile de anvelope recomandate
  • La schimbarea anvelopelor, verifică și starea jantelor și a celorlalte componente ale roți

Beneficiile achiziționării unor anvelope noi

  • Siguranța autovehiculului. Anvelopele noi îmbunătățesc capacitatea vehiculului de a vira, de a frâna sau de a accelera. 
  • Tracțiune îmbunătățită. Performanța anvelopelor depinde foarte mult de uzura anvelopelor, în condiții dificile de drum, mai precis carosabil acoperit de zăpadă, ploaie, mâzgă sau noroi. Anvelopele trebuie să mențină controlul pe șosea indiferent de vreme. 
  • Consum redus. Uzura anvelopelor afectează și consumul de combustibil. Dacă ai anvelope uzate, consumul de carburant va crește deoarece vehiculul tău este forțat mai tare pentru transferarea puterii în mișcare. 

Pentru rezultate optime, când înlocuiești anvelopele asigură-te că sunt montate corespunzător,, echilibrate și umflate la presiunea corectă. Se recomandă ca după montarea anvelopelor noi să efectuezi și un reglaj de direcție, ceea ce poți face tot la Expres Autoservice, la una dintre cele două standuri de reglaj direcție 3D, fără necesitatea unei programări. 

Serviciile de vulcanizare și alegerea conștientă a anvelopelor adecvate nu doar că asigură o experiență de conducere netedă și sigură, dar protejează și viața vehiculului tău, precum și pe cele ale ocupanților acestuia. 

O vizită regulată la vulcanizare și schimbarea anvelopelor conform sezonului, nu înseamnă doar respectarea unui ritual, ci un pas înainte către un drum sigur și fără griji. 

Sezonul acesta, Expres Autoservice te așteaptă cu mașina și anvelopele tale la una dintre cele 2 linii de vulcanizare, fără programare. În plus, sezonul acesta poți cumpăra și anvelope noi sau second hand de iarnă pe orice dimensiune și orice marcă tot din incinta Expres Autoservice.

Prietenul mașinii tale. 


16-10-2023 10:43